nogomet

Ameriška nogometna liga – New York Red Bulls vs. New York City FC

Poleg tekem v ligi Evropa ne smemo pozabiti tudi na pestro dogajanje v Ameriški nogometni ligi. V nedeljo ob 00:30 nas čaka obračun v Red Bull Areni v Harrisonu v New Jersey-ju, kjer se bodo pomerili New York Red Bulls-i in New York City FC.

New York City ima odlično priložnost, da prevzame vodstvo v Ameriški ligi, glede na število zmag, ki so jih trenutno dosegli. Njihova statistika pri igranju v gosteh je izjemna. Ostajajo edino moštvo v konferenci, ki ostaja neporaženo v zadnjih 5 tekmah, ki jih niso igrali na domači zelenici.
V nedeljo pa bodo izzvani in potisnjeni do roba svojih zmožnosti s strani svojih lokalnih rivalov, New York Red Bulls-ov. V gosteh je igra Bulls-ov sicer slabša, vendar pa se vedno odlično izkažejo pred svojim domačim občinstvom.

V obračunu med lokalnima nasprotnikoma lahko pričakujemo predstavo ekip po njunih najboljših zmožnostih, saj lahko zmaga New York City v skupni uvrstitvi popelje pred Bulls-e. Prvi so trenutno v zelo dobri formi, zato bi jih Bulls-i težko dohiteli.

Primerjava moštev:
Lokalna rivala se med seboj zelo dobro poznata in sta se že velikokrat srečala. Kakšen pa je bil izkupiček teh srečanj?

– V devetih od zadnjih 13 srečanj je šla zmaga v roke Red Bulls-ov.
– V zadnjem srečanju je obema ekipama uspelo zatresti mrežo golov nasprotnika.
– Sedem od zadnjih osmih zmag na tem prizorišču je šlo v roke gostiteljev – Bulls-ov.
– V šestih od zadnjih devetih dvobojev med ekipama na tem prizorišču so se gledalci lahko veselili vsaj dveh golov.

Težko je napovedati rezultat nedeljskega derbija, vendar pa je potrebno upoštevati odlično formo, v kateri je ekipa Citiy-a trenutno. Kar v 18 od zadnjih 20 dvobojev so bili nepremagljivi in so do poraza v tekmi s Portlandom nanizali kar 5 zaporednih zmag. Odlično igrajo tudi v gosteh, saj so zmagali v zadnjih osmih srečanjih, kar šestkrat pa so  uspeli na tekmi zadeti vsaj dva gola.
Po drugi strani pa se moštvo Bulls-ov sooča z nizom porazov na štirih tekmah od zadnjih petih. Nasprotnikom so dovolili vsaj trikrat zatresti mrežo gola na štirih tekmah, na zadnjih dveh pa je bil izkupiček prejetih golov kar 7.
Glede na to je verjetnejša zmaga ekipe New York City.

Ne smemo pa pozabiti na dosedanja srečanja teh dveh rivalov, ko so Bulls-i vedno pokazali odlično igro, zato ne moremo izključiti možnosti njihove zmage.

  • Obe ekipi gol @ 1.44 (4/9)
  • Zmaga ali remi: New York City ali remi @ 1.70 (7/10).

Vse stavne kvote o današnjih tekmah pa preverite na športni stavnici 1xbet.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor