športne stave, analize tekem, stave1

Blazersi se soočijo z Bullsi v prvi tekmi brez Nurkića

Portland Trail Blazersi bodo v sredo zvečer igrali brez Jusufa Nurkića, zaradi njegove poškodbe in sicer v svoji prvi od štirih tekem z začetkom proti Chicago Bullsom.

Nukrić je utrpel zlome v levi golenici in fibuli, medtem ko je med ponedeljkovo zmago nad Brooklyn Netsi skušal doseči ‘tip-in’, s čimer pa je to sezono tudi zaključil po poročanju Blazersov.

24 letnik je bil prvotno del Chicaga, prav tako pa je Nukrić tudi imel zelo dobro leto, ko je igral za Portland, kjer je imel povprečje v točkah 15.6 in v skokih 10.4. Brooklyn je zapustil na sredini drugega podaljška, po tem ko je že prispeval 32 točk, 16 skokov, 5 asistenc in 4 blokade, kar se je nato izkazalo za zmago.

Portlandski igralci in trenerji so si po tekmi morali uravnotežiti njihove nasprotujoče si občutke.  Vedeli so namreč, da so vezani na tekmovanje končnice na Zahodni konferenci, vendar so se tudi trudili razumeti, kako bodo soočili z izgubo svojega soigralca in prijatelja.

”Vsakršna malenkost o tekmi in NBA sezoni je zelo krhka,” je povedal branilec Blazersov Damian Lillard. ”En dan si v ekipi in drugega dne te že ni več – en dan si popolnoma zdrav in pri močeh, spet drugi dan poškodovan. Danes imaš službo in jutri si odpuščen. Pri košarki je veliko stvari krhkih in ta je vsekakor ena izmed tistih najbolj žalostnih.

The Blazersi (46-27) bodo vstopili v naslednjo tekmo proti Houston Rocketsom za tretje mesto na zahodu.

Zaenkrat bo Portland imel prednost, saj bodo v prvem krogu končnice tekmovali doma, bodo pa bodo tekmovali brez igralca CJ McColluma, ki ima še vedno poškodovano levo koleno, kar je utrpel 16. marca. Čeprav je trener Blazersov Terry Stotts povedal novinarjem, da McCollumnovo okrevanje ‘dobro napreduje’, slednji še ni dosegel ravni, na kateri bi bil zmožen igrati in se zato tudi nebo udeležil tekem v Atlanti, Detroitu in Minnesoti.

V Chicagu (21-54) so prav tako doživeli kar nekaj poškodb. The Bullsi so bili v torkovi izgubi proti Toronto Raptorsi zopet brez branilca Zacha LaVine (poškodba stegna) in Otta Porterja Jr. (rama) z rezultatom 112-103.  To je bil že drugi zaporedni poraz ekipe in sedmi v skupno devetih tekmah.

Kris Dunn se ni udeležil tekme zaradi poškodbe hrbta, medtem ko se je v soboto z veliko bolečino boril kolikor se je lahko v 114-83 domači izgubi proti Utah Jazzom.

”Nisem zmogel biti tako eksploziven kot sem želel,” je povedal Dunn. ”Nisem se mogel dobro premikati in tekmovati kot običajno. Resnično sem skušal dati vse od sebe.”

The Bullsi so v tej sezoni NBA tekmovali precej slabo. Lauri Markkanen je prispeval eno trojko proti Torontu preden je tekmo zapustil v prvi polovici zaradi bolezni.

”Želimo dobre zadetke in želimo dobro tekmovati.” Je povedal trener Chicaga Jim Boylen. ”Le več tekmovalcev moramo prepričati v to, da začnejo v igri vključevati več ‘3s’ ”

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor