športne stave

Blazersi v tekmi proti Mavsom ciljajo na Dončića

Trail Blazersi točno vedo, kdo bo tarča njihove obrambe, ko bodo v sredo zvečer gostili Dallas Maverickse.

Al-Farouq Aminu, igralec Portlanda, za Luko Dončića (Mavericski) pravi, da je ”prvi v vrsti” za naziv Začetnika leta, vendar je slednji veliko več kot le to. 20-letni Slovenec je vsekakor na dobri poti do zmage naziva Začetnika leta NBA, saj vodi igralce prve lige s točkami 21.0 in je drugi v skokih (7.5) ter asistencah (5.8).

Kar 2 metra visok Dončić je imel v treh tekmah proti Blazersom to sezono 24 točk, 9.3 skokov in 5.0 asistenc, kar je tudi pripomoglo Mavericksom pri dveh zmagah.

”Proti nam je igral zelo dobro,” je dejal Aminu, ki bo verjetno proti Dončiću igral obrambo. ”Zelo je zvit. Način igre v evropskem slogu mu zelo dobro služi. Prav tako je bil sposoben priti v NBA brez težav.”

”Čeprav smo proti njemu vedno odigrali zelo dobro obrambo, je še vedno uspel pridobiti odlične rezultate.”

Mavericksi (28-42) so 4. decembra premagali Blazerse z 111-102 v Dallasu, ko je Dončić dosegel 21 točk in 9 skokov ter v finalni minuti še dosegel zadnje točke, ki so jih pripeljale do zmage. Blazersi so 23. decembra zmagali z 121-118 v podaljšku proti Portlandu, v tekmi, kjer je Damian Lillard pridobil 33 točk in 7 asistenc, Dončić pa je prav tako prispeval 23 točk, 11 skokov in 6 asistenc.

Na zadnji tekmi v Dallasu, 10. februarja, je Dončić zbral 28 točk in 6 asistenc medtem ko so  Mavericksi v četrti četrtini premagali Blazerse z 102-101.

”To sezono so nam delali preglavice,” je povedal Lillard. ”Naše roke bodo polne dela.”

Dončić je imel v ponedeljek svoj peti trojni-dvojni dosežek, v 129-125 izgubi v podaljšku proti New Orleansu, z 29 točkami, 13 skoki in 10 asistencami.

”Še naprej igra kot izkušen veteran,” je dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

Blazersi (43-27) bodo svojo drugo tekmo igrali brez branilca CJ McColluma, ki si je v sobotni izgubi proti San Antoniu poškodoval levo koleno. Slednje bo ponovno ocenjeno v roku enega tedna.

”Zdravljenje bo potekalo iz dneva v dan in poslušal bom vse napotke zdravstvenega osebja,” je dejal McCollum. ”Nimam časovnice, ki bi jo lahko dal (medijem). Upam pa, da se bom lahko vrnil čim prej. Moj cilj je, da se vrnem ko bom ozdravel. ”

”Ni mi všeč, če se ne moram udeležiti tekem, vendar moram storiti to, kar je najboljše za moje zdravje. Zdravniki bodo povedali, kdaj bom pripravljen.”

Jake Layman je v ponedeljek pripomogel k zmagi 106-98 proti Portlandu, a je trener Terry Stotts dejal, da se bo zanašal na lastne občutke in ujemanje pri odločanju, kdo bo dobil dodaten čas igranja medtem ko je McCollum odsoten.

”To je 34 minut na tekmo,” je povedal Stotts. ”Pričakujem, da se bodo minute Setha (Curry), Jake-a in Rodneya (Hood) še malo zvišale.”

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor