športne stave, analize tekem, stave1

Domžale, Mura in Olimpija – kvalifikacije za Ligo Evropa

Kvalifikacije za ligo Evropa so se že dodobra začele tudi za slovenske klube. Mariborčani so že včeraj s 3 proti 0 premagali islandski Valur, danes pa nas čakajo še tekme Domžal, Mure in Olimpije. Prvi se bodo na zelenici pomerili Domžalčani, njihov nasprotnik bo Balzan Youth iz Malte, Muro čaka obračun z izraelskim klubom Maccabi Haifa, kot zadnji pa nas v Stožicah čaka dvoboj med Olimpijo in latvijskim podprvakom Rigas Futbola Skola.

Ljubljančani so v domači ligi premagali vse tekmece razen Maribora. Prav tako kot latvijski RFS, so končali na drugem mestu z občudovanja vredno statistiko. Še posebej na domačem terenu, je ekipa Zmajev prikazala nekaj odličnih nastopov in atraktivne igre, zato število zmag, ki jih je Olimpija nanizala v zadnjih nekaj mesecih, ni presenetljivo.

Nasprotno pa latvijski RFS trenutno kaže nekoliko slabšo formo. Obeti in pričakovanja Ljubljančanov so tako visoki. Kljub temu da se RFS lahko pohvali z naslovom podprvaka na domačem terenu, ima ekipa z igro kar nekaj težav, še slabše pa so njihove predstave v gosteh – trenutna statistika namreč kaže, da jim kar v zadnjih petih srečanjih izven domačega igrišča, ni uspelo zmagati.
Današnjiobračun bo prvo srečanje med ljubljansko Olimpijo in rigaškim RFS-jem. S svojo zavidljivo statistiko so favoriti na tekmi domačini. Na zadnjih 26 tekmah je namreč Olimpija izgubila zgolj petkrat, če pa pod drobnogled vzamemo zgolj tekme na domačem terenu, pa so rezultati še boljši. Od septembra lani so Ljubljančani pred domačim občinstvom izgubili le enkrat. Ne smemo pa zanemariti niti dejstva, da so na 12 tekmah od zadnjih 14ih, mrežo nasprotnikov zatresli najmanj dvakrat.

Rigaški klub pa ima nekoliko slabši izkupiček. V zadnjih sedmih srečanjih so se zmage lahko veselili zgolj trikrat. V zadnjih 12 tekmah pa so brez zmage ostali kar devetkrat. Še manj uspešna pa je njihova igra pri igranju v gosteh. Kot že prej omenjeno so namreč na zadnjih petih gostovanjih izgubili, poleg tega pa je pomembno poudariti, da jim na nobeni od teh tekem, ni uspelo zadeti gola niti enkrat.
Kljub temu da so Zmaji jasni favoriti današnjega srečanja, prav tako imajo prednost domačega terena, se nam obeta zanimiv dvoboj med dvema podprvakoma domačih lig.

Vse stavne kvote o današnjih tekmah pa preverite na športni stavnici Bet-at-home.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor