analize tekem šport

Grizzliesi se pripravljajo na tekmo s Hawksi

Spremembe so naredile prave čudeže za Averya Bradleya v Memphisu.

Obrambni veteran je užival v svojih petih najboljših tekmah v sezoni, vse odkar ga je v svojo ekipo pridobil Memphis. Bradley bo skušal ta zagon prenesti tudi naprej na sredino tekmo v Atlanti, ko bodo Grizzliesi postavili svoje zadnje tri zaporedne zmage na tveganje.

Bradley je v nedeljo dosegel 21 točk v 105-97 zmagi proti Orlandu. Od pridružitve v klub, 7. februarja ima povprečje 16.6 točk, 3.5 skokov in 4.2 asistenc. V tem dogovoru pa so tudi poslali JaMychala Greena in Garretta Temple-a v Los Angeles Clipperse. Bradley je imel v 12. februarja zelo visoke točke (33 točk) v tekmi proti San Antoniu, v njegovi drugi tekmi z Grizzliesi.

Čeprav je Memphis ob izteku roka uspel narediti veliko, je od All-Star tekme prešel na rezultat 5-4, in zmagal štiri od zadnjih petih tekem.

”Še vedno se ukvarjamo s to situacijo in vse skupaj ni vedno tako lepo, kot morda izgleda,” je povedal branilec Mike Conley. ”Trenutno je to delo v teku.”

Za Conleya pa to ni bila težava. Veteran je namreč v nedeljo pridobil 26 točk in potrebuje 113 točk, da bi premagal Marca Gasola kot najboljšega tekmovalca v ekipi. Samo dva aktivna igralca NBA pa sta igrala več sezon z eno franšizo  – Dirk Nowitzki (Dallas) in Udonis Haslem (Miami).

Conley se je do sedaj dobro znašel proti Hawksom. V prvi tekmi je dosegel 16 točk in 11 asistenc proti Atlanti, s povprečjem: 15.6 točk in 7.1 asistenc v 17 tekmah proti Hawksom.

Vodja Atlante je trenutno John Collins, ki ima tri dvakratne dvojke in je skozi zadnji dve tekmi dosegel 56 točk in 30 skokov.  Collins ima 27 dvojnih dvojk v njegovih zadnjih šestih tekmah.

Novinec Trae Young pa je 1. marca doživel svoj prvi padec, v izgubi proti Chicagu. V nedeljo je dosegel 10 točk in 10 asistenc, v soboto zvečer pa je Young postal prvi novinec ekipe, ki je dosegel trojni dvojček in na splošno prvi igralec s tem uspehom vse od Ala Horforda leta 2015.

Nekateri Youngovi točkovni upadi so bili nadomeščeni v nedeljo, ko je novinec Kevin Huerter pripomogel k zmagi proti Pelicansom z 128-116 in pri tem dosegel 26 točk.  Huerter je v drugi četrtini dosegel 17 točk, od tega zadel tudi trojko, Hawksi pa so ohranili svoj zagon tudi v drugi polovici.

Hawksi tekmujejo z nekaj minutnimi omejitvami pozno v sezoni, vendar je trener Lloyd Pierce dejal, da je to bila prednost ekipe.

”Poskušamo uravnovesiti minute Kevina, Johna in Dewayne-a (Dedmon),” je dejal Pierce. ”Mislim, da je to, da nihče ni bil predolgo na igrišču dejansko delovalo v našo korist. Dewayne je bil odličen, Trae je zelo dobro opravil svoje delo, John pa je končal s štirimi blokadami. Menim, da so naši fantje odigrali odlično tekmo.”

To bo druga in hkrati finalna tekma sezone med tema dvema kluboma. Memphis je zmagal prvo tekmo z 131-117 v oktobru. To je bila pa tudi ena od 15 tekem, ki jo je Collins zamudil zaradi poškodbe gležnja.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor