analize tekem šport

Jazz in Nuggetsi se soočijo v četrtkovi tekmi

Denverski Nuggetsi so po eni izmed tekem Northwest Divisiona sedaj pripravljeni na vse kar jih čaka v nadaljevanju.

The Utah Jazz, ki Denverju vedno predstavljajo izziv bodo na četrtkov večer skušali upočasniti Nuggetse in njihovo veliko željo po dosegu naslova divizije. Denver ima po četrtkovi zmagi z 121-112 proti Oklahoma Cityu vsekakor veliko samozavesti – prenos tekme pa je potekal na nacionalni televiziji.

Tudi tekma v četrtek zvečer se bo prenašala na nacionalni televiziji, kar za Nuggetse postaja že norma. Bili so zelo blizu vrha zahodne konference celotno sezono in so tudi skoraj prepričani, da bodo prvič v šestih sezonah dosegli končnico.

Zmaga, ki so jo dosegli v torek je bila že njihova 42., s čimer so osvojili tudi rekord s preostankom 22 tekem. Denver je zopet pridobil pet zaporednih zmag za All-Stars-ovim centrom Nikolo Jokić in z zelo dobro postavitvijo.

Jokić je dobro igral celotno sezono, in tudi v torek ni bilo nič drugače. V tekmi je zadel pet prostih metov, s čimer pa je tudi zapečatil zmago.

”Ko gre v tekmi na tesno, se vedno zanašamo na Nikolo Jokić,” je po torkovi zmagi povedal trener Nuggetsov, Michael Malone. ”Uspelo mu je že zadeti proti enojni pokritosti, dvojnim ekipam. Zmagali smo že zelo veliko bližnjih tekem… in zaslugo za veliko le-teh lahko vsekakor pripišete Nikoli, ki je vedno učinkovit v svojih zadetkih ali pa v zadnjih sekundah zadane prosti met.”

Denver je v boju za prvo mesto na zahodu takoj za Golden State-om in je tudi že povečal svoje vodstvo v Northwest Division na štiri tekme s torkovo zmago. The Jazz so osem tekem za Nuggetsi in so trenutno šesti na lestvici, po njihovi 111-105 zmagi nad Los Angeles Clippersi v sredo zvečer.

Podobno kot prejšnjo sezono je the Jazz tudi tokrat začel počasi, ampak mu je drugi polovici uspelo vse nadoknaditi. Utah ima rezultat 16-6 odkar je 1. januarja izgubil proti Torontu.

The Jazz je začel igrati s hitrejšim tempom od večine NBA ekip, čeprav ima dva svoja dobra igralca v začetni postavi – Favorsa in Rudya Goberta.

”Najpomembneje za nas je, da smo prišli v to sezono z občutkom, da bomo imeli prednost, če začnemo hitreje igrati,” je povedal Donovan Mitchell. ”Že na vaji smo opravili odlično delo glede prehodov. To je nekaj, česar se ne moreš zares naučiti.”

Nuggetsi so večino sezone odigrali s ključnimi igralci in razen poškodbe na gležnju, ki jo je dobil Trey Lyles so vsi v odlični pripravljenosti. Paul Millsap je naredil velik vpliv, odkar se je vrnil v tekmo po poškodbi stopala, Gary Harris pa se je vrnil v vlogi obrambnega igralca, po tem ko je zamudil sedem tekem.

”Njegova obramba je zelo pomembna za vse,” je povedal Millsap za The Denver Post.

Ricky Rubio je prepustil zmago Clippersom zaradi poškodbe leve tetive in se ni vrnil, zato bi Jazz lahko imel v četrtek na tekmi imel manjše težave, zaradi enega igralca manj.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor