stavni nasveti stave

NBA liga: analiza tekme Thunder vs. Lakers

Los Angeles Lakersi tokrat tekmujejo brez LeBron Jamesa in brez možnosti, da bi se uvrstili v končnico.

Toda pri vstopu v torkovo tekmo z Oklahoma City Thunderji, so Lakersi v svoji najboljši formi od začetka decembra, ko so osvojili štiri od zadnjih petih tekem.

To tudi vključuje nedeljsko zmago 130-102 proti New Orleansu, ki se ujema z Los Angelesovo najbolj izenačeno zmago v sezoni.

Lakersi in Thunderji so si razdelili njihova prva dva srečanja.

Thunder še ni igral z Lakersi in Jamesom, ki pa je zamudil že prvi dve tekmi zaradi poškodbe, ki jo je utrpel v času božiča v dimljah, kar pa je nato povzročilo njegovo odsotnost za več kot mesec dni.

James prav tako ne bo igral v tej tekmi, in žal ne do konca sezone, z največjim namenom da se poškodba popolnoma pozdravi do naslednje sezone.

Medtem ko je James odsoten – prav tako kot tudi Brandon Ingram, Lonzo Ball in Josh Hart, se Lakersi osredotočajo predvsem v naslednjo sezono – to pa kaže na veliko priložnost za Oklahoma City, da tokrat odidejo z zmago.

Thunderji imajo proti osmim ne-članom končnic to sezono 11-13 točk v Zahodni konferenci, kar pa bo postalo še bolj pomembno, če bo njihov 4-0 rezultat proti Phoenix Sunsom odstranjen.

To pa vključuje tudi izgube, kot je bila v nedeljo na domači tekmi proti Dallasu, katera je potekala brez zvezde leta Luke Dončića.

V tej tekmi so se Thunderjevi najboljši trije igralci – Paul George, Russell Westbrook in Steven Adams – združili in prešli iz 27 na 56 točk. Preostanek ekipe pa je dosegel le 31 točk.

”Včasih le moraš igrati, metati na koš,” je povedal Raymond Felton. ”Težko bi bilo še bolj enostavno.”

Thunder se je v večjem delu začetka sezona precej boril glede svojih napadov, vendar kljub temu ostal dober v obrambi, ki je bila ena izmed najboljših v celotni Ligi. Napad so izboljšali v januarju in februarju, preden so se vrnili po All-Star premoru.

”Žoga včasih enostavno ne želi v koš,” je dejal trener Thunderjev Billy Donovan. ”Menim, da so naši fantje kljub nekaj težavam pristno zaključili to tekmo.”

”Po tem kar se je zgodilo pa je povsem jasno, zakaj moramo biti najprej obrambna ekipa.”

Thunderji so izgubili kar sedem od njihovih zadnjih devetih tekem, in posledično tudi padli na 8. mesto v Zahodni konferenci.

Čeprav je bil to sezono odsoten, bo James kljub temu potoval z ekipo in jo spremljal iz klopi na domačih tekmah. Torkova tekma je Lakersova zadnja pred Los Angelesi.

”To je dobro za našo ekipo,” je trener Lakersov dejal glede tega, da bo James stal ekipi ob strani. ”Del našega vstopa v to sezono je namreč bil, da novi igralci čim več časa preživijo skupaj na igrišču, kar je za njih koristno – če pa že ne morajo igrati, naj bodo skupaj na klopi, saj tudi to prinaša korist.” Vse stavne kvote za omenjeno tekmo pa preverite na Bet-at-home.com.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor