športne stave

NBA liga stavni nasveti: Tako Rocketsi kot Warriorsi upajo na boljšo drugo tekmo

Obe ekipi upata na bolj uspešno igro, pa tudi boljšo razsodbo sodnikov v torkovi ponovni tekmi, ko se bodo Golden State Warriorsi na igrišču zopet srečali z Houston Rocketsi, v drugi polfinalni tekmi Zahodne konference v Oaklandu – Kalifornija.

Warriorsi so kljub 20im izgubljenim žogam zabeležili 104-100 domačo zmago v najboljši od sedmih ‘openerjev’ in sicer v nedeljo popoldan. Pomagali pa so jim Rocketsi, ki so zgrešili kar 33 od njihovih 47 poskusov trojk.

Nestabilna tekma je vključevala tudi 45 prekrškov, kasneje pa tudi štiri tehnične napake, vključno z dvema iz strani Chrisa Paula (Rockets) ki je bil iz tekme kasneje tudi izločen.

Tako igralci kot trenerji iz obeh ekip so v nadaljevanju zbrali še kar nekaj sodniških žvižgov v njihovo korist, vključno z Jamesom Hardenom, ki je padel, ko je želel zadeti trojke, prav tako pa tudi ko je zgrešil potencialno izenačenje, pri čemer je ostalo še 9.1 sekunde do konca tekme.

”Želim le poštene možnosti,” so besede, s katerimi je Harden vztrajal na novinarski konferenci po tekmi, potem ko je bil poslan na linijo prostih metov, skupno 14-krat. ”Govorite o tekmi tako kot morate, jaz pa bom dalje živel z rezultati.”

Raziskava RSPN je po tekmi razkrila, da so sodniki sodili prekrške na kar 100ih Hardenovih poskusih trojk, v kar 87ih tekmah z Rocketsi to sezono, vključno petkrat v njihovi zmagi 4-1  proti Utahi.

NBA-jevo poročilo se je osredotočilo samo na finalnih 120 sekund tekme, in presodilo, da so sodniki odločili pravilno, ko Hardenu niso v zadnjemu poskusu zadetka trojke razsodili prekrška – v kateremu je njegovo pot prečkal Draymond Green (Golden State).

Poročilo pa je opozorilo, da bi Stephen Curry, zvezda Warriorsov, ki je igral v finalu tekme s petimi prekrški, moral biti diskvalificiran – in sicer v zadnjih dveh minutah tekme. Prav tako bi moral zapustiti igro v tekmi, v kateri je Paul dobil drugo tehnično napako.

Trener Warriorsov Steve Kerr je v svojem klubskem treningu v ponedeljek opozoril, da upa, da bosta obe ekipi prvo tekmo lahko pustili za sabo in se raje osredotočili na boljšo igro v drugi.

”Vsak trener v ligi vam bo povedal: Pozneje pogledaš posnetke in si misliš, ‘Joj, kako so nas preigravali,”’ je povedal Kerr. ”Resničnost pa je, da nekaj pridobiš in nekaj izgubiš. Sodniki naredijo kar jim je v moči, potem pa preideš na naslednjo tekmo. Zato sem razočaran, da je to postalo tako pomembno, ko bi se v resnici vse moralo vrteti okrog dveh odličnih ekip, ki tekmujejo ena proti drugi.”

Vrhunski Warriorsi so zmagali v tekmi proti Rocketsom z 38-26. Green je tukaj veliko prispeval, predvsem z strelom 7-za-9  in ko je preprečil 9 skokov.

Harden je skušal doseči trojke, vendar je bil skorajda edini igralec, ki se je boril izven loka. Dejstvo pa je, da sta med vsemi ostalimi igralci le Paul (3-za-6) in Warriorsov Andre Iguodala (1-za-2) uspela doseči vsaj polovico od svojih poskusov.

Rocketsi so v redni sezoni zmagali 3 od 4 tekem proti Warriorsom, od tega dvakrat tudi proti Okalandu. Houston pa je zmagal proti Golden State-u v četrti tekmi lanskih finalov Zahodne konference.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor