NBA: Magic zaradi tekme z Mavericksi čuti nervozo

Če želi Orlando Magic doseči končnico vzhodne konference, se bo v naslednjih sedmih tekmah moral zelo truditi.

Ta naloga pa se začne že v petek zvečer v domači tekmi proti Dallasu, prvemu od sedmih zaporednih nasprotnikov, ki so pod .500 – vključno s številnimi, ki so daleč pod to oznako – s petimi od sedmih doma. The Magic bo tekmoval proti Memphisu (dvakrat), Washingtonu, Clevelandu, Atlanti in New Orleansu. The Wizardsi pa so edina ekipa med to skupino, ki je trenutno zelo blizu končnice.

Orlando (30-36) je eno tekmo za Miamijem za zadnje mesto na vzhodu.

”Seveda se vsega zavedamo,” je o povedal All-Star center Nikols Vućević o pomembnosti prihajajočih tekem. ”Trener Steve Clifford nam je povedal vse kar je pomembno, sedaj pa moramo le narediti vse v naši moči, da zmagamo te tekme.”

Je pa to za Magic lažje reči, kot dejansko narediti.

The Magic je premagal Toronto, Golden State in Indiano. Ampak izgube proti Chicagu, New Yorku in Clevelandu – ki so tri najslabše ekipe na vzhodu – so celoten napredek izbrisale v trenutku.

Orlando je v torek izgubil proti Philadelphii z 114-106 in tudi Magicu ni uspelo, z 1:50 do konca tekme.

”Ali se bomo naučili, kako se soočati s temi razočaranji in se vrnili nazaj v formo, ali pa si ne zaslužimo biti ekipa za končnico,” je dejal Clifford. ”To je tisto, kar je pomembno in tukaj ugotovimo, kdo je zmožen storiti nekaj več in narediti to, kar je potrebno. Ne moramo si privoščiti besed ‘V drugi polovici smo igrali bolje,’ kar sem jim ravno povedal. To so tekme, kjer moramo zmagati.”

Medtem pa, ko se Dallas (27-37)  pripravlja še na tri tekme, Luka Dončić še naprej dodaja k svojemu nazivu Začetnika leta, saj je v dvočlanski tekmi z Atlantino Trae Young.

Dončić je v sredini izgubi proti Washingtonu pridobil 31 točk, 11 skokov, 7 asistenc in 4 ukradene žoge. Edina druga dva novinca, ki sta kadar koli še uspela doseči rezultat 31-11-7-4 sta le Michael Jordan in Alvan Adams. Dončić ima trenutno povprečje 21.1 točk, 7.3 skokov in 5.6 asistenc.

”Nocoj ga je bilo zaradi njegove neverjetne igre skoraj nemogoče spraviti z igrišča,” Je trener Mavericksov Rick Carlisle povedal na NBA.com. ”Uspelo mu je doseči izjemno ravnovesje med zunanjimi streli in napadi ter pri tem tudi sodelovati z svojo ekipo.”

Dwight Powell je bil vse od prekinitve All-Star zelo uspešen, s povprečjem 18.1 točk in 7.3 skokov. V tej seriji je kar dvakrat postavil največ točk v svoji karieri, nedavno tudi z 26 točkami na tekmi proti Wizardsi.

”Poslušajte, to je Powellovo leto,” je dejal Carlisle. ”Zadnje dve ali tri leta je igral odlično in tudi letošnja sezona ni nič drugačna.”

”Kadarkoli preideš iz 11-za-12 območja v NBA tekmovanje, igraš veliko bolje.”

Orlandov odličen igralec Terrence Ross s 14.4 točkami na tekmo, v torek zvečer zaradi bolečine v levi peti ni igral. Kljub temu pa je v četrtek bil udeležen na treningu in ni bil na poročilu o poškodbah za petkovo tekmo.

Dodaj odgovor