športne stave, analize tekem, stave1

NBA stave: Borba Trail Blazersov proti Nuggetsom

Portland Trail Blazersi bodo prvič v zgodovini skušali nadgraditi 3-2 primanjkljaj v seriji končnice, ko bodo v četrtek zvečer gostili šesto tekmo proti Denver Nuggetsom  v polfinalu Zahodne Konference, ki jo morajo zmagati, če želijo izboljšati svoj rezultat.

Denver je s torkovo domačo tekmo Portland premagal s 124-98 v peti tekmi v serijah, ki so bile skozi celotna štiri tekmovanja izjemne.

Vsaka ekipa je na domačem igrišču drugega zmagala enkrat v prvih štirih tekmah, vključno z Nuggetsovo 116-112 zmago proti Portlandu, ki pa je izbrisala 2-1 primanjkljaj in vrnila prednost domačega igrišča prvakom Northwest Divizije.

Denver, ki ima sicer štiri novince in ki do te sezone še niso izkusili tekmovanja v končnici, je eno zmago stran od svoje prve udeležbe v Zahodnem finalu v zadnjih 10 letih.

Odločilna sedma tekma, če bo potrebna, se bo odigrala v nedeljo.

V dvoboju, ki je s časom postajal vse bolj enostranski, ko so se serije odvijale, je Nuggetsova zvezda Nikola Jokić vsekakor prevladal nad Portlandskim igralcem Enesom Kanterjem v peti tekmi, ko je pridobil 25-točkovni in 19-rebound double-double.

Medtem pa je Kanter, ki je med drugim Ramadan počastil s tem, da ni jedel od sončnega vzhoda do zahoda, s protinapadom dosegel le devet točk na 2-za-9 streljanju na koš.

”Igrali so veliko bolje od nas,” je Kanter priznal novinarjem po tekmi. Igral je s poškodovano levo ramo, kar se mu je zgodilo v prvem krogu tekem proti Oklahoma City Thunderju.

”Tudi trener je dejal, da je to verjetno bila ena izmed najslabše odigranih tekem v zadnjih šestih tednih,” je Kanter nadaljeval. ”V obrambi nismo dobro komunicirali eden z drugim; nismo si resnično zaupali. Od teh napak se moramo učiti, in poskrbeti da se doma spočijemo, saj je trenutno to najpomembnejša tekma.”

Trail Blazersi niso naredili česa več kot to, da jim je uspelo priti do sedme tekme, odkar so izgubili proti Dallasu v prvem krogu leta 2003. Nazadnje so zmagali sedem serijsko tekmovanje proti San Antoniu v NBA Finalu leta 1990, ampak to je bilo šele po tem, ko so obdržali 3-2 rezultat in izgubili šesto tekmo.

Nuggetsi na drugi strani pa do doživeli podobno situacijo v prvem krogu, ko so zmagali dve zaporedni tekmi proti San Antoniu, s čimer so dvignili rezultat na 3-2, preden so Spursu dovolili izenačenje doma, in poskrbeli za napeto sedmo tekmo, ki pa jo je zmagal Denver.

”Vemo, da bo šesta tekma proti Portlandu zelo težka,” je trener Nuggetsov Michael Malone povedal na tiskovni konferenci v torek. ”Šesta tekma proti San Antoniu ni bila najboljša. Nismo bili dobro psihično in fizično pripravljeni in upam, da bomo tokrat imeli drugačno miselnost.”

Medtem pa, ko fizične omejitve poškodovanega Kanterja ne bodo pripomogle v soočenju z Jokićem, morajo Trail Blazersi vsekakor nekaj spremeniti, da bodo lahko povečali svoje možnosti za zmago.

Damian Lillard je streljal le 7-za-32 v trojkah, odkar je dosegel 39 točk v prvi tekmi v serijah, medtem ko je CJ McCollum v peti tekmi v celoti dosegel le 12 točk, na 5-za-16 streljanju, kar pa je njegov najnižji rezultat v končnici od leta 2017.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor