Stavni nasveti analize tekem

NBA stave: Jazz uvaja prilagoditve pred drugo tekmo proti Rocketsom

Že samo z eno tekmo v prvi seriji Zahodne konference je trener Utahe Quin Snyder začel s  kritiko v obrambni strategiji, ki jo je Jazz prikazal v nedeljo. To je bila prva tekma proti enemu najboljših igralcev v NBA; Jamesu Hardenu – Rockets.

Utah, ki je sezono zaključil na drugi uvrstitvi pred Milwaukee ima obrambno učinkovitost 105.2 točk, se je norčeval iz tega da je Harden levičar in ga s tem želela prisiliti v uporabo nasprotne roke. Kako je to delovalo, se bo še presodilo, medtem ko se Utah in Houston pripravljata za drugo tekmo v sredo v Toyotinem Centru.

Harden je potreboval 26 poskusov streljanj, da je postavil rekord tekme z 29 točkami in je skušal zadeti le tri proste mete. Harden je v ligi dosegel največ trojk in prostih metov. Iz perspektive Jazza je njihova odločitev, da ne bodo branili Hardena prinesla ugodne rezultate, kljub temu da so Rocketsi dosegli 122-90 zmago, medtem ko se je Harden spogledoval z trojno-dvojko.

”To je načrt, ki ni bil pripravljen le za eno tekmo,” je povedal Rubio. ”Imamo celo serijo tekem in zato moramo ta načrt prav tako vedno znova uresničevati. Enemu izmed najboljših igralcev v ligi moramo kar se da otežiti tekmovanje. ”

”Bolje moramo spoznati načrt tekem. Mislim pa, da bomo s časom postali boljši. Planu se bomo prilagodili in morda spremenili kakšno malenkost. Vsekakor ima dobrega, če ne najboljšega trenerja pri uvajanju prilagoditev.”

Harden je dosegel 10 asistenc in bi zagotovo še več, če njegovi soigralci nebi večkrat zgrešili odprtih trojk in občasno odličnih podaj. Z obrambnim igralcem Rudyem Gobertom je Jazz preprečil Hardenu marsikateri zadetek. Se pa je Harden hitro prilagodil vsem podajam, in tako so Rocketsi hitro nazaj pridobili kontrolo.

Za Jazz je bilo enako zaskrbljujoče, da je Houston prislužil ‘stalemate’ na steklu. Utah je sezono zaključil z uvrstitvijo na tretjem mestu, medtem ko so si Rocketsi predvsem zagotovili obrambne skoke. Vendar pa je Houston pridobil 42-41 del na steklu.

Kaj bo Utah storila z Hardenom v obrambi bo nadaljnje oblikovalo njihove tekme, toda morda Jazz prav tako ponovno vzpostaviti svojo prednost, da bi ponovno pridobili pozitiven zagon.

”Če se odpoveš zabijanju ali trojki to vsekakor ni najboljši občutek, ampak nečemu se moraš,” je povedal Snyder. ”V polčasu smo imeli nekaj težav, tukaj ni vprašanja. Nekaj od tega se bo zgodilo, tudi če si dober igralec, predvsem pa zaradi njihove neverjetne sposobnosti igranja.”

Rocketsi niso uživali v njihovem uspehu v uvodni tekmi. Potem, ko so prejšnjo sezono prvo tekmo z Utaho izenačili, so Rocketsi drugo tekmo doma izgubili. Ta del zgodovine bo služil kot gonilna sila, saj si Houston prizadeva za 2-0 prednost.

”To je samo ena tekma,” je povedal Harden. ”Prilagodili se bodo, prav tako se moramo tudi mi, in tekmovali veliko bolj eksplozivno in pametno. Pustili bomo da se to mišljenje vtisne v nas in se pripravili na odhod.”

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor