športne stave, analize tekem, stave1

PREDOGLED TEKME CELTIC VS. AIK

Poleg Lige prvakov je dogajanje pestro tudi v kvalifikacijah za Ligo Evropa. Danes se bosta ob 20.45 v Glasgowu na stadionu Celtic Park pomerili domača ekipa Celtic in gostje švedski AIK.

Domačini so kot zadnji gostili Škotski nogometni pokal, ki se je končal z rezultatom 2:1 v njihovo prid. Pokazali so namreč odlično igro s kar 63 poskusi napadov, od tega so poskušali gol zadeti kar 11-krat. Lanski prvak v Prvi škotski ligi je pokazal odlično predstavo tudi v tej sezoni, saj so zmagali obe do sedaj odigrani tekmi. So pa prejšnji teden izgubili tekmo kvalifikacij za Ligo prvakov z romunskim FCR Cluj, kjer so izgubili s 4:3 in s tem zaključili svoje nastope v Ligi prvakov.

Gostje pa so svojo zadnjo tekmo zaključili z rezultatom 2:1. Z izjemo poraza v Ligi prvakov so bili na zelo dobri poti, saj so bili do prej omenjene zadnje tekme brez poraza. AIK se je v kvalifikacijah za Ligo Evropa že srečal z moldavskim Šerifom, v nasprotju z domačini, ki se veselijo svojega prvega spopada. 

Domačini so v zadnjih petih tekmah v tej sezoni zadeli povprečno 3,5 gola na tekmo. Nasprotniki pa so v istem obdobju zadeli povprečno 2 gola na tekmo.

Ekipi se bosta danes na igrišču spopadli prvič.

Domačini so v zadnjih štirih odigranih tekmah vedno zatresli mrežo nasprotnikov, vendar pa so tudi sami v vsaki izmed tekem prejeli gol s strani svojih rivalov. Tudi AIK v 6 od zadnjih 7 odigranih tekmah v Ligi Evropa ni zmogel ubraniti svojega gola pred napadi nasprotnikov, tako da lahko z gotovostjo rečemo, da imata obe ekipi nekaj težav v obrambi.

Obe ekipi sta pred današnjim dvobojem pokazali, da sta v zadnjem obdobju v zelo dobri formi, kljub temu pa imajo domačini prednost pred nasprotnikom. Igrajo namreč pred domačim občinstvom, poleg tega pa bodo v današnji dvoboj vstopili z zmagovalnim nizom na tekmah na domačem igrišču. AIK pa je po drugi strani izgubil zadnji dve tekmi, ki jih je odigral v gosteh.

Športne Stave: Pričakujemo lahko, da bo torej domača ekipa dominirala v današnjem spopadu. Predvidevamo, da bosta do konca današnje tekme zadeta več kot 2,5 gola. 

Več o današnjih stavnih kvotah lahko preverite na stavnici 1xbet.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor