analize tekem šport

Raptorsi ciljajo na izenačenje finala vzhodne konference

Toronto – Tekma prilagajanj se bo nadaljevala v torek zvečer, ko bo gostitelj Toronto Raptor skušal izenačiti najboljšega od sedmih v finalu Vzhodne Konference, ekipo Milwaukee Bucks.

Raptorsi so pokazali velik uspeh v nedeljo zvečer na tretji tekmi, ko so premagali gostujoče Buckse z 118-112 v dvojnem podaljšku.

Bucksi, ki vodijo serije z 2-1 pa bodo kaj več skušali dokazati v četrti tekmi.

Trener Raptorsov, Nick Nurse, je v nedeljo naredil prilagoditev pri Giannisu Antetokounmpo, ki je pridobil 12 točk, a je vseeno dosegel 23 skokov še preden je bil predčasno izključen iz igre v drugem podaljšku.

”(Nurse) je dejal, da ga bodo vsi varovali,” je povedal Kawhi Leonard, ki je dosegel 36 točk in v nedeljo igral kar 52 minut. ”V bistvu morajo vsi biti pripravljeni na to, da mu pomagajo, saj kot sem rekel že prej, ga en igralec ne more varovati sam. Potrebna je celotna ekipa in to smo tudi naredili. Vsi so pomagali, sprejeli izziv in ga želeli obraniti.”

Antetokounmpo je videl poraz v drugem podaljšku kot izgubljeno priložnost.

”Kar me moti je to, da smo imeli priložnost,” je dejal Antetokounmpo. ” Čeprav nismo igrali najboljše, smo še vedno imeli možnost do zmage. Če bi igrali malo bolje, bi verjetno to tekmo zmagali in dosegli skupni rezultat 3-0.

”Ampak na koncu koncev, nič ne bo lahko. Tudi sam ne pričakujem, da bi bilo. Ne moremo pa dovoliti Kawhi-ju, da doseže 11 košev iz igre, medtem ko smo jih jaz, Khris (Middleton) in  Eric) Bledsoe imeli 11 skupaj.  Kot vodje ekipe, tega nebi smeli dopustiti.”

Middleton in Bledsoe sta vsak izvedla meta 3-za-16.

Antetokounmpo je dodal sedem asistenc ter štiri blokade in tako izgubil kar 8 žog, medtem ko ga je Leonard varoval.

”To je tisto, kar naredi povprečje, dobri ali odlični igralci,” je povedal Antetokounmpo. To je razlika, če se lahko odzovejo in vedejo kot košarkarji.  Veliko lažje bi bilo, če bi vedel, od kod prihajajo moji meti in kadar lahko ugotovim kdo ima obrambo in kdo me bo kril. Ampak moram ostati košarkar, moram se odzvati in biti v momentu. Običajno lahko res dobri košarkarji to počnejo brez težav.”

”Naredil bo prehod,” je Budenholzer povedal o Antetokounmpu. ”In verjetno bomo morali mete zadeti bolje, kot smo jih do zdaj. Morda lahko zanj naredimo več prostora. Vse te stvari bomo vsekakor dobro predelali. Upam, da bodo ekipe plačale za vse. Bili smo tik pred zmago, ker nismo igrali tako dobro, kot bi lahko”

Dejstvo, da je bil Leonard primarni zagovornik Antetokounmpa, ne spremeni pristopa petih igralcev, ki so ga stražili.

”Z njim se ukvarja ekipa,” je povedal Nurse. ”Ampak Kawhi je opravil odlično delo. …. Ni mu pustil dovolj prostora, da bi lahko zadel na koš. Prav tako so ga dobro branili tudi drugi. Bolj smo se zavzeli k obrambi, saj smo se prejšnjo noč preveč oddaljili od vsega.”

Zdi se, da je Leonard imel v nedeljo dobro tekmo, saj je zabeležil odličen čas igranja.

”Bilo je veliko minut, ampak mislim, da mu ni hudega,” Je dejal Nurse.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor