analize tekem šport

Stavni nasvet NBA liga: Nuggets in Mavericksi

Denver Nuggetsi so prešli iz trdnih na tresoča se tla na 2. mestu Zahodne Konference, medtem ko so Houston Rocketsi še naprej zmagovali.

Ni pomagalo, da je Denver izgubil štiri od petih tekem in dobil pohvalo iz strani trenerja Michaela Malonea po slabi tekmi proti Golden Stateu v petek. So pa Maloneove besede kljub temu pustile vtis.

Nuggetsi so v torek zvečer odigrali eno izmed svojih najboljših tekem proti Minnesota Timberwolvesi, ki so jih tudi premagali z 133-107. Nimajo privilegija, da bi po tej tekmi počivali, saj jih v četrtek zvečer že čaka domača tekma proti Dallas Mavericksom.

Dallas je izgubil šest zaporednih tekem in skupno 11 od 12ih, ampak je še vedno nevaren nasprotnik. Mavericksi so v nedeljo skoraj premagali Houston in kljub poškodbi levega kolena Luke Dončića, ki ga je utrpel na tekmi proti Houstonu je ta vseeno tekmoval.

Dončić v tekmi proti Spursom dosegel 12 točk.

”Imel je težko noč,” je po tekmi povedal trener Mavericksov Rick Carlisle. ”Najbrž sem ga v igri pustil predolgo časa.”

Dallas pa je imel še večjo stisko v sredo, ko je tekma z Denverjem bila preložena zaradi snežne nevihte v Coloradu. Vendar so bili prisotni tudi nasmeški med Mavericksi po tem, ko se je Kristaps Porzingis v sredo udeležil 5-na-5 treninga z ekipo.

Porzingis po lanskem letu v tekmi z New York Knicksi zaradi poškodbe ni več igral. Mavericksi so ga sicer pridobili v svojo ekipo 31. januarja, vendar je kljub temu malo možnosti, da bo igral že to sezono.

”Minilo je skoraj 13 mesecev, odkar sem igral 5-na-5,” je Porzingis dejal po treningu. ”Občutek, ko sem bil ponovno na igrišču je bil odličen – predvsem to, da sem lahko zopet igral z soigralci in užival v  košarki.”

Porzingis je povedal, da je tudi že pred sredo igral 3-na-3 in se na tej točki v svojem okrevanju počuti dobro.

”Moje telo se je od poškodbe dalje zelo spremenilo. Na igrišču se počutim veliko močnejšega,” je povedal. ”Zelo sem zadovoljen z napredkom, ki smo ga dosegli.”

Porzingis v četrtek nebo igral, prav tako je v dvomu Dončićeva udeležba, bo pa zato skoraj upokojeni Dirk Nowitzki svojo zadnjo tekmo zagotovo odigral v Denverju. Soočil se bo z ekipo Nuggetsov, ki je trenutno zelo uspešna in si vsekakor želi zagotoviti svoje mesto na Zahodni Konferenci.

V torek je bil dober začetek. Denver je imel po zadnjih petih neuspehih trenutno najvišji rezultat z 40 asistencami in 51 zadetki proti Timberwolvesi.

”Po zadnjih nekaj dnevih se je naše medsebojno sodelovanje vsekakor dokazalo z 40 asistencami in 51 zadetki, kar je bilo osvežilno in zabavno tudi za navijače,” je Malone dejal po tekmi.

Žoga se nikakor ni obdržala z enim igralcem. Nihče ni imel več kot 8 asistenc v tej zmagi – 5 igralcev je imelo 4 ali več, z Masonom Plumleejem na čelu, ki je vodil z osmimi.

Ampak je to bila le ena tekma, Nuggetsi pa imajo pred sabo še veliko težkih dvobojev in morajo ostati v dobri pripravljenosti, če želijo ostati na drugem mestu – ali pa se premakniti mimo Golden Statea na prvo.

”Trenutno smo osredotočeni na širšo sliko,” je Plumlee povedal po tekmi. ”Obstaja namreč priložnost, da naredimo nekaj res posebnega.”

Sending
User Review
0 (0 votes)

Dodaj odgovor